Hoe worden wij beoordeeld?

Leiden: vier topopleidingen in Keuzegids

Volgens de Keuzegids Universiteiten 2014 heeft Leiden vier topopleidingen. Dat zijn Griekse en Latijnse taal en cultuur, Biomedische wetenschappen, Biologie en Sterrenkunde. In de vergelijking tussen de brede, klassieke universiteiten staat Leiden op de tweede plaats.


Masters Keuzegids 2013

De Keuzegids Masters 2013 laat zien dat de Universiteit Leiden net als vorig jaar goed presteert. Ook de Faculteit der Rechtsgeleerdheid scoort goed.


Leidse universiteit scoort hoog in Keuzegids 2013

De Universiteit Leiden staat nummer twee op de ranglijst van brede universiteiten in de Keuzegids Universiteiten 2013 – vlak achter de nummer één, Nijmegen. Tien Leidse bacheloropleidingen komen dit jaar als beste uit de bus. En vier opleidingen krijgen in de gids het predicaat Topopleiding.


Universiteit Leiden in THE-wereldranglijst op hoogste plaats van Nederland

De Universiteit Leiden staat het hoogst van de Nederlandse universiteiten in de Times Higher Education Ranking (THE). De Leidse universiteit steeg van plaats 79 naar 64 en passeerde daarbij de Universiteit Utrecht. De THE World University Ranking presenteert aan de hand van dertien indicatoren een top 200 van beste universiteiten van de wereld.