Nieuws

JSVO-Onderwijsprijzen 2015

Welke hoorcollege- en werkgroepdocent werd afgelopen jaar het meest gewaardeerd door studenten? Tijdens de opening van het facultaire jaar worden de JSVO-onderwijsprijzen uitgereikt namens de juridische studieverenigingen.


9 september | Lezing Amerikanist Charles Groenhuijsen

Niemand minder dan Amerikanist Charles Groenhuijsen verzorgt de openingslezing van SIB-Leiden. Hij zal spreken over het naderende einde van het Obama-tijdperk en de spannende Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Wie wordt de nieuwe Amerikaanse president en wat betekent dat voor Europa?


Introductieochtend internationale studenten

Maar liefst 332 internationale exchange en (Advanced) LLM rechtenstudenten van 63 verschillende nationaliteiten hebben zich dit jaar ingeschreven voor de universitaire introductieweek OWL (Orientation Week Leiden).


NWO kent VENI beurs toe aan criminologe Masja van Meeteren

Criminologe Masja van Meeteren van het Instituut voor Strafrecht en Criminologie ontvangt een VENI beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) van 246.000 euro voor een vierjarig onderzoeksproject getiteld ‘ Het nieuwe gezicht van mensenhandel: een beter begrip van arbeidsuitbuiting’.


Van wie is de universiteit? Debat met Stefan Collini

Van wie is de universiteit? Van studenten, van onderzoekers of van bestuurders? Van belastingbetalers, van het bedrijfsleven of van de overheid? Al deze groepen hebben hun eigen belang, maar wie beslist over koers en toekomst van de universiteit? Prof. Stefan Collini, University of Cambridge, debatteert op 1 september over deze en andere vragen met Leidse wetenschappers en publiek.


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .


Medewerkers welkom op Leiden Revisited 2015

Op 25 september vindt inmiddels de 10e editie plaats van de jaarlijkse alumni dag van de faculteit op de Sterrewacht "Leiden Revisited, een middag terug in de collegebanken". Medewerkers zijn van harte uitgenodigd om vanaf 18.30 uur oud-studenten van de faculteit te ontmoeten tijdens de aangeklede borrel.


Leiden Revisited: 3 belangrijke redenen om erbij te zijn

Op vrijdagmiddag 25 september organiseert de Juridische Faculteit in de unieke Leidse Sterrewacht voor de 10e keer het Leiden Revisited evenement: hét netwerkevenement dat dit jaar door Job Cohen wordt geopend. Voor u, als alumnus van de Leidse Rechtenfaculteit, 3 redenen op een rij om ‘acte de présence’ te geven.


Van Bergen Fonds prijsvraag 2015!

Heb jij een creatief idee hoe je het contact tussen Nederlandse en internationale studenten kunt verbeteren? Bedenk een plan en je maakt kans op maximaal 5000 euro om dat te kunnen uitvoeren.


Vervanging stoelen Bibliotheek Rechten

Op donderdag 6 augustus komen er nieuwe stoelen in Bibliotheek Rechten. Op dinsdag 28 juli zal al een gedeelte worden opgehaald. Het afvoeren van de oude stoelen en het brengen van de nieuwe stoelen zal helaas overlast met zich mee brengen. Bij voorbaat onze excuses hiervoor.