Nieuws

24 november | Lezing professor Ahsman

In de lezing wordt de naam van de studievereniging "suum cuique" deskundig ontrafeld. Die naam is onderdeel van een drieluik die eeuwenlang becommentarieerd is en nog steeds als grondnorm van het privaatrecht beschouwd kan worden.


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .


Uw mening over de bibliotheek telt!

Wat vindt u van onze bibliotheken, de (digitale) collecties, diensten en het bibliotheekpersoneel? Doe mee aan onze webenquête en maak kans op een iPad Air! Een soortgelijke enquête in 2012 heeft geleid tot een flink aantal verbeteringen.


13 december | Discussie over weerbare democratie

Mag je in een democratie alles zeggen? Wat als niemand meer gaat stemmen? Debat bij de verschijning van " Wat te doen met antidemocratische partijen? De oratie van George van den Bergh uit 1936." Met o.a. Paul Cliteur en Bastiaan Rijpkema.


Artikel over etnisch profileren wint prijs

Het artikel ’Etnisch profileren in Nederland: Wat weten we nou echt?’ door Joanne van der Leun en Maartje van der Woude, beiden werkzaam bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie, heeft op 7 november de prijs gewonnen voor het beste artikel in het Tijdschrift voor Politie.