Nieuws

Tijdelijke beperkingen weblectures

In de periode van 8 februari t/m 12 februari wordt de Weblectures videodienst verhuisd naar het datacenter van de TU Delft. De Mediasite software wordt daarbij ook vernieuwd, we gaan over van versie 6 naar 7.


Prof.mr. Tim Koopmans overleden

Tim Koopmans was van 1965 tot 1978 hoogleraar aan de Leidse Juridische Faculteit. Hij was toonaangevend op zeer uiteenlopende deelterreinen van het recht – van arbeidsrecht en staatsrecht tot Europees recht. Zijn werk werd gekenmerkt door zijn observerende originaliteit.


Nieuw template voor presentaties

Tijdens colleges en voorlichtingsdagen worden nog veel presentaties gebruikt met oude logo’s en opmaak. In het kader van de herziene huisstijl zijn er nieuwe powerpointsjablonen beschikbaar voor iedereen die een presentatie moet maken, ook voor andere doelen dan voorlichting aan studiekiezers.


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .


Wat besprak het faculteitsbestuur?

Het bestuur sprak o.a. over het programma van het bezoek van de toetsingscommissie van de nieuwe LL.M. adv. opleiding Transfer Pricing en het programma van de vijfde Landelijk Juridisch Jaarcongres op 29 januari a.s.


Vernieuwde externe website 10 december live

Op 10 december gaat het eerste deel van de vernieuwde website live. De homepage, de websites van faculteiten en de rubrieken Over ons, Onderzoek, Wetenschappers, Nieuws en Agenda wijzigen. Vraag & antwoord over de vernieuwingen van de site.


College over gaswinning in Groningen

Op dinsdag 15 december vindt een college plaats over de gaswinning in Groningen, naar aanleiding van de recente rechtszaak over de instemming van minister Kamp met het winningsplan van de NAM. Gastspreker is de Groningse hoogleraar prof.mr.dr. H.E. Bröring.


Kinderrechtenmonitor 2015

In hoeverre worden de rechten van kinderen in Nederland gewaarborgd? Op 8 december presenteerde de  Kinderombudsman  de Kinderrechtenmonitor 2015. De afdeling Jeugdrecht  en het Instituut voor Immigratierecht  schreven in opdracht van de Kinderombudsman een adviesrapport voor de Kinderrechtenmonitor.


14 december | Kerst Singalong

Het Cleveringa Instituut / de Stafdienst Onderwijs organiseert de jaarlijkse informele X-mas Singalong met live muziek, live collega's, jingle bells en een klein hapje en drankje.


Mr. Kartica van der Zon wint FJR-publicatieprijs

Op 26 november 2015 heeft mw. mr. Kartica van der Zon de FJR-publicatieprijs gewonnen voor haar artikel 'Potter zonder toverstaf verliest zijn magie – over de rechten van uit huis geplaatste kinderen'  in het Tijdschrift Pedagogiek, vol. 34, nr. 3 (2014).