Nieuws

Het nieuwe ontslagrecht

Vandaag is de laatste dag dat het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen geldt. Op 1 juli treedt het nieuwe ontslagrecht van de Wet werk en zekerheid in werking.


Leiden Revisited: 3 belangrijke redenen om erbij te zijn

Op vrijdagmiddag 25 september organiseert de Juridische Faculteit in de unieke Leidse Sterrewacht voor de 10e keer het Leiden Revisited evenement: hét netwerkevenement dat dit jaar door Job Cohen wordt geopend. Voor u, als alumnus van de Leidse Rechtenfaculteit, 3 redenen op een rij om ‘acte de présence’ te geven.


Condoleanceregister Hans Nieuwenhuis

Het faculteitsbestuur heeft bij de ingang van het Kamerlingh Onnes gebouw een condoleanceregister opengesteld, waarin collega’s, studenten enkele woorden ter nagedachtenis aan Hans Nieuwenhuis kunnen schrijven.


Derde personeelsmonitor beschikbaar

De personeelsmonitor, waarvoor medewerkers in maart een vragenlijst konden invullen, is beschikbaar. De respons was goed: 54% van de medewerkers heeft de vragenlijst ingevuld, een prima score.


Pitch2Peer pilot

Wilt u in uw onderwijs studenten laten werken met peer review van video of presentaties? Dan is nu het moment. De universiteit geeft enkele docenten de kans om in de periode september 2015 - januari 2016 met Pitch2Peer te werken.


Rex Arendsen benoemd tot bijzonder hoogleraar

Per 1 juni is dr. ir. Rex Arendsen (49) benoemd als bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij bekleedt de leerstoel ‘Maatschappelijke en historische context van het belastingrecht’ die is ingesteld door het Belasting & Douane Museum.