Nieuws

Sterrewacht: wijziging in bereikbaarheid

Wegens bouwwerkzaamheden op de Sterrewachtlaan is er een nieuwe route voor het bereiken van het Sterrewacht gebouw. Vanaf de 5de Binnenvestgracht kunt u met de fiets via een tijdelijke brug het Sterrewachtterrein bereiken. Fietsen parkeert u bij de Sterrewacht zelf.


27 november | Drukte in het restaurant

Aankomende vrijdag bezoeken circa 165 scholieren onze faculteit voor een proefstudeerdag rechtsgeleerdheid of criminologie. Rond lunchtijd is hierdoor de rechterhelft van het restaurant gereserveerd voor scholieren en het restaurant is op deze dag dus erg vol!


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .


Recht en de (Multiculturele) Samenleving

In het tweede semester wordt dit keuzevak - in de keuzevakkengids te vinden onder de naam Recht en Samenleving - voor het eerst in nieuwe stijl gegeven. Het vak is om meerdere redenen bijzonder.... en interessant om te volgen!


Haentjens en Tjepkema bezoeken Conseil d'Etat

Matthias Haentjens en Michiel Tjepkema brachten op 2 en 3 november een bezoek aan de Franse Raad van State, de Conseil d'Etat. Samen met Charlotte Pavillon, namen zij deel aan een door de Conseil d'Etat geïnitieerd rechtsvergelijkend onderzoek naar overheidsaansprakelijkheid.


25 november | Conferentie: Nieuwe ruimte voor de Hoge Raad

Hoeveel ruimte heeft de Hoge Raad om een bijdrage te leveren aan de rechtsontwikkeling? Hoe kunnen advocatuur en rechtspraak hierop anticiperen? Welke zaken geven aanleiding voor een richtinggevende uitspraak? De Cassatie conferentie 2015 bespreekt deze vragen onder de titel: Nieuwe ruimte voor de Hoge Raad.


Leiden Law School Exposeert

Ben jij in je vrije tijd bezig met schilderen, fotografie of andere vormen van beeldende kunst en vind je het leuk om dat werk te exposeren in het KOG? De Facultaire Kunstcommissie biedt nu de mogelijkheid om jouw werk ten toon te stellen in december en januari.