Nieuws

9-23 februari 2015: multimedia expo 'Justice Matters'

Van 9 tot en met 23 februari 2015 huisvest de Universiteit Leiden 'Justice Matters', een multimediatentoonstelling die de bestaansredenen en de werkwijze illustreert van het International Criminal Court (ICC). De expositie is publiekelijk toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van het Pieter de la Courtgebouw.


De rol van religie in de samenleving

8 december vond een debat plaats tussen liberaal Paul Cliteur en conservatief Andreas Kinneging onder leiding van argumentatietheoreticus Hendrik Kaptein. Het onderwerp van de avond was de rol van religie in de staat en samenleving.


Charlie Hebdo - Toespraak en herdenking

Op donderdag 8 januari sprak decaan Rick Lawson over de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Hij heeft zijn woorden vastgelegd voor iedereen die het graag (terug) wil lezen. Na zijn toespraak hielden alle aanwezigen een minuut stilte ter herdenking van de slachtoffers.


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .