Nieuws

Tineke Cleiren benoemd tot lid AIV

In mei 2015 heeft de ministerraad er mee ingestemd om Tineke Cleiren, Hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie, voor te dragen voor benoeming tot lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV).


Aart Hendriks te gast bij het programma De Ochtend Radio 1

Minister Schippers wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg alle informatie die zij over artsen en andere zorgaanbieders heeft publiceert. Daarvan zou preventie werking uitgaan. Als fouten die de ex-neuroloog Jansen Steur had gemaakt eerder openbaar waren geweest, had dan voorkomen kunnen worden dat hij zoveel slachtoffers zou maken?


Professioneel op de foto?

Wil jij een professionele foto die je kunt gebruiken zowel op de website als op je LinkedIn-profiel? Wij organiseren een fotoshoot voor de faculteit van 2 t/m 5 juni.


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .


Elsbeth Beumer gastonderzoekster aan MPI Luxemburg

Momenteel bezoekt Elsbeth Beumer het Max Planck Institute for International, European and Regulatory Procedural Law in Luxemburg. Als gastonderzoek werkt zij verder aan haar PhD-onderzoek naar de interactie tussen de publieke handhaving van het mededingingsrecht en mensenrechtenbescherming.


Medewerkers en studenten welkom op conferentie over vernietiging cultureel erfgoed

'De opzettelijke vernietiging van cultureel erfgoed is een oorlogsmisdaad.’ Dit zei Irina Bokova, directeur-generaal van UNESCO naar aanleiding van het met de grond gelijk maken door IS van de 3300 jaar oud Assyrische Nimrod (Kahlka), begin maart in Irak. Naar aanleiding van deze uitspraak wijdt de Universiteit Leiden op 18 mei een conferentie en een discussie-avond aan de problematiek.