Nieuws

Enquête behoefte aan samenwerktools

De Universiteit Leiden doet een onderzoek naar de behoefte aan samenwerktools voor studenten. In het onderwijs wordt immers steeds vaker gebruik gemaakt van groepsopdrachten en andere vormen van peer learning.


Wat besprak het faculteitsbestuur?

In de bestuursvergadering van 19 april 2016 kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: extra zitplekken bibliotheek, vaststelling Facultaire Onderwijsagenda 2014 – 2015 en rapportage onderwijsfaciliteiten enquête 2016.  


Uitslagen faciliteitenenquête

Onlangs zijn de resultaten bekend gemaakt van de studenten- en docentenfaciliteitenenquête van afgelopen jaar. Het algemene beeld van de deelnemers is positief.


Tentoonstelling Piet Franzen

Vanaf 13 mei 2016 zal in de C-gang van onze faculteit een bijzondere tentoonstelling te zien zijn. De Leidse kunstenaar Piet Franzen zal werken uit zijn Mail-Art en Teken-Taal Archief exposeren.


Inloggen voor weblectures

Vanaf vandaag moeten studenten en medewerkers inloggen met het ULCN account om de weblectures te kunnen bekijken. Alleen op aanvraag kan deze afscherming worden weggelaten.


Instructie informatie-uitwisseling met de iPad

Het Instituut voor Fiscale en Economische vakken organiseert een instructiebijeenkomst: Informatie-uitwisseling met de iPad . Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar die wij graag aan belangstellenden elders in de faculteit beschikbaar stellen.


'Last Lecture' Paul Cliteur

Na het grote succes van de 'Last Lecture' van professor Zwalve geeft ook professor Cliteur op 16 maart zijn 'Last Lecture'. Het concept blijft hetzelfde, maar elke lezing heeft een heel ander onderwerp. De lezing van professor Cliteur gaat over “Blasfemie, ketterij en tolerantie: hoe kunnen we samenleven in een wereld van religieus en cultureel verschil?”


Waarschuwing betreffende Ransomware

Afgelopen week heeft het ISSC wederom bij meerdere faculteiten besmettingen van “Ransomware” geconstateerd. De gevolgen hiervan zijn dat bestanden worden versleuteld waardoor (indien aanwezig) backups moeten worden teruggerold.


23 maart | Lezing Leidsch Juridisch Genootschap

Op woensdag 23 maart 2016 wordt de lezing van het Leidsch Juridisch Genootschap door prof. mr. R.D. Vriesendorp, hoogleraar Insolventierecht aan onze faculteit gehouden. Naast zijn aanstelling als hoogleraar is de heer Vriesendorp advocaat – partner bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V.


Academic Teaching Lab

Docenten kunnen zich weer aanmelden voor het Academic Teaching Lab bij het Centre for Education and Learning. Het teaching lab vindt plaats op 21 en 22 april.


Schilderij vermist!

Vanaf de kerstvakantie t/m eind januari hingen in de C-gang enkele kunstwerken van medewerkers en studenten van onze faculteit. Een van deze schilderijen, gemaakt door een studente aan deze faculteit, is gedurende deze periode vermist geraakt.


Tijdelijke beperkingen weblectures

In de periode van 8 februari t/m 12 februari wordt de Weblectures videodienst verhuisd naar het datacenter van de TU Delft. De Mediasite software wordt daarbij ook vernieuwd, we gaan over van versie 6 naar 7.