Nieuws voor medewerkers 2010

Strijd om Academische Jaarprijs 2011 van start

Creatieve wetenschappers (onderzoekers, promovendi, studenten) maken dit jaar opnieuw kans op 100.000 euro om hun onderzoek op een vernieuwende en spannende manier aan een groot publiek te presenteren. Inschrijven kan t/m 4 april.


Expositie Cees Kortlang

Van 12 januari tot en met 11 maart 2011 waren werken van Cees Kortlang in het Kamerlingh Onnes Gebouw te zien. Zowel etsen, gouaches als schilderijen werden getoond.


7 januari | Meijerslezing en nieuwjaarsreceptie

In het nieuwen jaar vindt de jaarlijkse Meijerslezing en nieuwjaarsborrel plaats. Prof. mr. Paul van der Heijden zal de Meijerslezing houden met de titel: ‘Handhaving van fundamentele arbeidsrechten. Opgewekt voortgaan door de klei'.


Seminar contraterrorisme en mensenrechten

Op dinsdag 7 december 2010 vond in Den Haag een seminar plaats met professor Amos Guiora: “Where Are We Going? Is the double helix of human rights and counter-terrorism moving upwards or downwards".  


Roze Netwerkborrel 17 december 2010

Op 17 december is de tweede Roze Netwerkborrel. Ben je medewerker of student aan de Universiteit Leiden? En ben je homo, lesbisch, biseksueel, transgender of sympathisant? Kom dan naar de borrel!


Agenda

Wat staat er komende tijd in de agenda? Een overzicht van alle lezingen, conferenties, symposia, bijeenkomsten, afstudeerdata, vergaderdata, promoties, oraties e.d. Heeft u aanvullingen voor deze agenda? Mail dan naar de webredactie .


16 december Boekpresentatie ‘Recht, beslissing en geweten’

Met het verschijnen van deze bundel wordt een bijzonder vervolg gegeven aan de eerder dit jaar uitgegeven herpublicatie van Paul Scholten 'Dorsten naar gerechtigheid'. De ideeën van Scholten van destijds blijken volledig in de huidige tijdgeest te passen. In de nieuwe bundel is onderzocht wat de rol is van het geweten bij de rechtelijke beslissing.