Nieuws

Moet PowNed zorgen dat beelden Onno Hoes niet vindbaar meer zijn via het internet?

Of de beelden van privégesprekken tussen Onno Hoes en een 20-jarige man in de toekomst niet meer via zoekmachines te vinden zijn, hangt er helemaal van af of PowNed meewerkt. Dat zegt universitair hoofddocent internetrecht Bart Schermer van de Universiteit Leiden. "De omroep zou moeten kunnen aangeven om welke beelden het gaat, maar stelt dat niet duidelijk is gemaakt waar die precies op internet staan."


Bart Schermer benoemd tot lid Commissie Mensenrechten

Bart Schermer is benoemd tot lid van de Commissie Mensenrechten van de Adviesraad voor Internationale Vraagstukken (AIV). De AIV is een onafhankelijk adviesorgaan dat de regering en de Staten-Generaal adviseert over het buitenlandse beleid, in het bijzonder met betrekking tot de rechten van de mens, vrede en veiligheid, ontwikkelingssamenwerking en Europese integratie.


Bibi van den Berg benoemd in Cyber Security Raad

Bibi van den Berg is benoemd tot lid van de Cyber Security Raad. Deze Raad adviseert het kabinet over het vergroten van de cybersecurity in Nederland. In de Raad werken drie partijen nauw samen: de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap.


Call for papers- Volume on Drones

The Centre for Law in the Information Society (eLaw) of Leiden University, the Netherlands, and the WODC, research centre of the Netherlands Ministry of Security and Justice, invite you to contribute a chapter in a book on drone use. The book will consist of contributions based on results of the WODC research project on the use of drones 1 together with your contributions as leading experts in this area.


Bart Schermer bij Tek Tok late night #8 'Online veiligheid en privacy'

Wat hebben consumenten over voor hun privacy en wat verwachten ze terug voor hun persoonsgegevens? Wat kunnen, mogen en willen bedrijven met je gegevens? Bart Schermer praat bij Tek Tok late night mee over deze vragen en meer. Tek Tok late night #8 4 november, 20.00-22.00 Paard van Troje, Den Haag Toegang: gratis Aanmelden: dinsdag@tektok.nl


Ontdek jouw vertrouwen in robots! U-meet 2014: Robotica

Robots nemen steeds vaker het werk van mensen over. Handig, maar hoe zit het met de ethische, technische, sociale en juridische kant van robotica? Experts van de Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam belichten op 2 oktober dit fenomeen van alle kanten.


Telecommunicatierecht: terug naar de tekentafel

De ontwikkelingen op de telecommunicatiemarkt gaan de laatste 25 jaar zo hard dat de wetgeving ze nauwelijks kan bijbenen. Hoe zit het, en wat kan gedaan worden ter stroomlijning? Bijzonder hoogleraar Telecommunicatierecht prof.mr.dr. van Duijvenvoorde wijdt er op 9 mei haar oratie aan.    


Onderzoeksprogramma eLaw

eLaw, het Centrum voor Recht en Digitale Technologie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Leiden, is een multidisciplinair instituut dat een unieke combinatie van kennis samenbrengt op het gebied van de juridische, filosofische en maatschappelijke implicaties van de opkomst en inzet van digitale technologieën. eLaw doet fundamenteel èn toegepast onderzoek naar de juridische, sociale en technische aspecten van de regulering van het internet en andere convergerende digitale technologieën.