Onderwijs

Keuzevak Internetrecht (5 EC)

Het keuzevak Internetrecht gaat 23 april 2014 weer van start! Een actueel keuzevak over de opkomst van de informatie- en communicatietechnologie (ICT) en de invloed daarvan op het recht.


Cyberspace & Cyberlaw (5 EC)

The course Cyberspace and Cyberlaw will start on April 23 2014!  How does Facebook protect its users privacy? Is The Pirate Bay legally responsible for copyright infringements of its users? How does the OV-chipcard regulate the traveling behavior? These and other questions are on topic in Cyberspace & Cyberlaw course, that adresses the regulation of the information- and communicationtechnology (ICT) and the reciprocity or interplay between technology, law and society.      


Keuzevak Telecomunicatierecht (5 EC)

Iedereen heeft te maken met telecommunicatie. En dus heeft iedereen te maken met telecomrecht. Dit wordt verzorgd door docenten die ieder meer dan tien jaar als bedrijfsjurist of advocaat werkzaam zijn in de internet- en telecomsector. Aan de hand van hun praktijkvoorbeelden wordt ingegaan op de *business models * waarvan telecom en internetaanbieders gebruik maken en wat daarbij de betekenis is van de telecomwetgeving.


Keuzevak Mediarecht (5 EC)

Doel van het vak is het verkrijgen van inzicht in de principiele rechtsvragen rond de openbare informatievoorziening. Wanneer gaat een stimulerend Mediabeleid van de overheid over in een verstikkende omhelzing? Wanneer moet de vrijheid van journalisten wijken voor andere belangen?


Scripties en Papers

Het is mogelijk een bachelorscriptie of een masterscriptie bij eLaw te schrijven. Afgelopen collegejaar werd de bachelorscriptie begeleid door Annemarie Beunen voor het onderwerp Open Access en Auteursrecht en Bart Schermer op het onderwerp Cybercrime.


Post-academisch onderwijs bij eLaw@Leiden

Niet-studenten kunnen als contract-student de keuzevakken van eLaw@leiden volgen door aanmelding bij het Juridisch PAO. Daarnaast verzorgt eLaw@Leiden diverse post-academische cursussen voor juridische professionals. Deze cursussen hebben onder meer betrekking op privacy en telecommunicatierecht. Voor meer informatie kunt u terecht bij het bureau Juridische PAO van de faculteit Rechtsgeleerdheid.