Start onderwijs: Facultaire Introductieweek met interessante gastcolleges voor eerstejaars

Doel

De Introductieweek heeft als doel de eerstejaarsstudenten welkom te heten op de faculteit, hen te begeleiden bij de start van hun juridische of criminologische opleiding en hen te inspireren voor het onderwijs. De Introductieweek bestaat uit verschillende interessante, inhoudelijke en leuke activiteiten. Aanwezigheid tijdens de Introductieweek is verplicht.


Programma

De kennismaking start met een introductiecollege voor de studenten, waarin gelegenheid wordt gegeven om vragen te stellen aan tweedejaars- en ouderejaarsstudenten. Taalgoeroe Wim Daniëls geeft een taalcollege waarin hij zal ingaan op de rol en het belang van taal tijdens de studie. Ook wordt een interactieve gastlezing gegeven door enkele bijzondere gastsprekers. Dit jaar staat de gastlezing in het teken van de gaswinning in Groningen en de gevolgen daarvan voor Nederland, en Groningen in het bijzonder. Daarna is er voor de studenten ruimte om vragen te stellen. Later in de week staat een informatiemarkt met allerlei interne en externe verenigingen en instanties op het programma. Zij informeren de eerstejaars over interessante en nuttige nevenactiviteiten die zij tijdens hun studie kunnen verrichten. Daarnaast brengen de studenten tijdens de Introductieweek een bezoek aan de filmzalen van het Trianon waar zij een juridische film bekijken. In deze film komen verschillende juridische en ethische dilemma's en thema's aan de orde. Na afloop van de film geven docenten van de faculteit een toelichting en gaan zij met de studenten in debat.

Hieronder staat het programma van de Introductieweek. Verder is informatie over de Introductieweek te vinden in het welkomstpakket dat nieuwe studenten ontvangen op de Faculteitendag (17 augustus 2016) bij het ophalen van hun tutorgroepnummer.

LLP

Gedurende de Introductieweek vinden ook de eerste drie LLP-bijeenkomsten plaats. Hierbij leren de studenten elkaar en hun docent- en studenttutor kennen, worden zij geïnformeerd over het facultaire leven, is er aandacht voor taal en de taaltoets, en vindt een instructie plaats voor het zoeken in de wet en het lezen van jurisprudentie.

 
Laatst Gewijzigd: 08-08-2016