Stafdienst onderzoek: E.M. Meijers Instituut

Data management

Datamanagement omvat alle handelingen die ertoe leiden dat digitale onderzoeksgegevens vindbaar, toegankelijk en begrijpelijk blijven op de lange termijn: organisatie, documentatie, opslag, delen en archivering van onderzoeksgegevens. Datamanagement werkt verreweg het beste als het in het begin van het onderzoeksproces wordt ingepland. Datamanagementplannen, of Data Sharing Plannen, zijn hiervoor een uitstekend hulpmiddel.


Het E.M. Meijers Instituut

Het wetenschappelijk onderzoek van de faculteit is ondergebracht in het E.M. Meijers Instituut. Tevens omvat het instituut de facultaire Graduate School of Legal Studies. In de Graduate School zijn de promovendiopleiding en het Talentprogramma ondergebracht.


Wetenschappelijke Integriteit

Een integere en betrouwbare beoefening van wetenschap staat bij ons centraal; men moet er op kunnen vertrouwen dat ons onderzoek op een zorgvuldige, eerlijke, controleerbare, onpartijdige en onafhankelijk manier wordt uitgevoerd.


Onderzoeksbestuur

De programmacoördinatoren zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en voortgang van de onderzoeksprogramma’s van het E.M. Meijers Instituut.


Meijerslezing

Ieder jaar wordt er tijdens de Meijerslezing een actueel juridisch wetenschappelijk onderwerp belicht. De lezing wordt gehouden sinds de oprichting in 1997 van het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk Onderzoek ter ere van de naamgever van het instituut, die tevens de grondlegger is van het nieuwe Burgerlijk Wetboek. De lezing valt samen met de nieuwjaarsreceptie van de faculteit en met de uitreiking van de Jongbloedprijs/facultaire scriptieprijs, de Juridisch PAO-Onderwijsprijs en de Hazelhoff van Huet scriptieprijs Bank- en effectenrecht.