D.S. Dabby LL.M.

Functie:
  • Universitair Docent/ Onderzoeker
Expertise:
  • Kinderrechten en religieuze diversiteit
  • Onderwijsrecht
  • Recht en Religie
  • Comparative constitutional law
")

Dia Dabby LL.M. is sinds half augustus 2015 verbonden aan de afdeling Jeugdrecht als Universitair Docent en Onderzoeker.

Zij is geïnteresseerd in de onderzoeksgebieden: kinderrechten en religieuze diversiteit, Onderwijsrecht, Recht en Religie maar ook comparative constitutional law. Voordat Dia naar Leiden kwam heeft zij in Canada onderwijs gegeven in onder andere Staatsrecht en Kinderen & Onderwijs aan zowel bachelor- als masterstudenten. Zij heeft tevens gastcolleges verzorgd bij diverse afdelingen.

Dia Dabby is momenteel in de afrondingsfase van haar dissertatie aan de Rechtenfaculteit van McGill University in Canada. Zij heeft inmiddels al diverse beurzen en prijzen gewonnen inclusief de 'Socials Sciences and Research Council of Canada's Joseph-Armand Bombardier CGS Doctoral Scholarship (2012-2015)', de 'Association québécoise de droit comparé, Graduate student prize (2009-2010)' en de 'Centre de recherche en éthique de l'Université de Montréal, Graduate Scholarship (2009-2010)'. Ze heeft haar LL.M. gehaald aan de Universiteit van Montreal (LL.M. 2010, LL.B. 2005) en McGill University (B.A. 2002). Ze is lid van de Barreau du Québec.

Laatst Gewijzigd: 20-05-2016