Prof. mr. T.R. Ottervanger

Functie:
  • Hoogleraar Europees en Nederlands Mededingingsrecht
Expertise:
  • mededingingsrecht, internationale arbitrage


Telefoon: +31 (0)71 527 6075
E-Mail: t.r.ottervanger@law.leidenuniv.nl
Faculteit / Onderdeel: Faculteit Rechtsgeleerdheid, Instituut voor Publiekrecht, Europees Recht
Werkadres: Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 1.28


")

Tom Ottervanger is sinds april 2009 voor één dag per week als hoogleraar aangesteld om zich in het bijzonder te richten op het Europese en Nederlandse mededingingsrecht, inclusief het staatssteunrecht.
Zijn oratie (ned. versie) en engelse versie heeft hij uitgesproken op 19 maart 2010 onder de titiel: "Maatschappelijk verantwoord concurreren: mededingingsrecht in een veranderende wereld".

Hij was eerder gedurende tien jaar hoogleraar in het materiële Europese recht aan de Vrije Universiteit in Brussel, waar hij ook als promotor optrad. Voorts was hij geruime tijd visiting professor aan twee Amerikaanse law schools. Ottervanger heeft in de loop van de jaren veel gepubliceerd en is redacteur van een aantal juridische vaktijdschriften. Hij was medeoprichter van het wetenschappelijke tijdschrift Markt en mededinging.

Ottervanger, die zelf in Leiden studeerde alvorens op verschillende plekken in het buitenland werkzaam te zijn, is sinds vijftien jaar lid van het curatorium van het Europa Instituut en was lange tijd actief in onder meer de Grotius Academie en het Leidse Juridisch PAO. In het ‘dagelijks leven’ is hij advocaat (partner bij Allen & Overy in Amsterdam en Brussel). Tom Ottenvanger is tevens raadsheer-plaatsvervanger in Den Haag en voorzitter van het Appeals Committee van de Amsterdam Power Exchange (APX). Ottervanger geldt als een van de toonaangevende specialisten op het gebied van marktregulering en -toezicht.

Laatst Gewijzigd: 10-06-2016