Prof. mr. C. Waaldijk (Kees)

Functie:
  • hoogleraar Comparative Sexual Orientation Law
Expertise:
  • seksuele gerichtheid & recht
  • homorelatierecht
  • discriminatie
  • rechtsvergelijking


Telefoon: +31 (0)70 800 9593
E-Mail: c.waaldijk@law.leidenuniv.nl
Faculteit / Onderdeel: Faculteit Rechtsgeleerdheid, Instituut voor Publiekrecht, Internationaal Publiekrecht
Werkadres: Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.45
Persoonlijke Homepage: www.law.leidenuniv.nl/​waaldijk


")

Vanaf oktober/november 2013, en ook in het najaar van 2015 verzorgt Kees Waaldijk op Campus Den Haag van Universiteit Leiden het keuzevak: Comparative Sexual Orientation Law. Dit vak gaat over de manier waarop het recht van verschillende landen en verschillende internationale organisaties omgaat met homoseksueel gedrag, met lesbische vrouwen en homomannen, en met gelijkgeslachtelijke relaties. Het vak is primair bedoeld voor derdejaars rechtenstudenten uit vele landen, maar ook studenten van andere studierichtingen zijn van harte welkom. Deelname is gratis voor studenten (inclusief uitwisselingsstudenten) die ingeschreven staan bij een Nederlandse universiteit. Zie ook de vakbeschrijving in de E-gids.

Publicaties

Kees Waaldijk is de auteur van het artikel 'Same-Sex Partnership, International Protection'  in de Max Planck Encyclopedia of Public International Law en van vele andere artikelen in tijdschriften en bijdragen aan boeken (in vele talen) over juridische aspecten van seksuele gerichtheid, discriminatie, en gelijkgeslachtelijk partnerschap en ouderschap.   Hij is ook de (mede-) auteur van diverse boeken, waaronder:

Zie ook zijn chronologische lijst van publicaties vanaf 1996 of de volgende vier systematische overzichten van zijn publicaties vanaf 1981:


Onderzoek en informatie over seksuelegerichtheidsrecht

Via deze website verspreidt Kees Waaldijk van tijd tot tijd nieuws en informatie over onderzoek en ontwikkelingen op het terrein van het seksuelegerichtheidsrecht; zie:

Curriculum vitae

Zie Engelstalig curriculum vitae.

Laatst Gewijzigd: 10-06-2016