Nieuws

4 november | Symposium 65 jaar EVRM

Op 4 november 1950 werd het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) ondertekend. Precies 65 jaar na dato organiseert de Leidse Juridische faculteit een symposium. Een keur aan buitengewoon deskundige sprekers zal spreken over heden, verleden en toekomst van het EVRM.


Praemium Erasmianum Studieprijs voor Daniëlla Dam-de Jong

De Stichting Praemium Erasmianum kent jaarlijks maximaal vijf studieprijzen toe aan jonge onderzoekers die een dissertatie van bijzonder hoge kwaliteit hebben verdedigd aan een Nederlandse universiteit. Voor de uitreiking op 11 mei zijn nu extra stoelen beschikbaar gesteld!


Hoera! De arbeidsrechtmaster gaat van start!

Na het eerste hoorcollege (4 september a.s.) is er voor de studenten die de arbeidsrecht master volgen (en de docenten die hem geven) om 17.00 uur in zaal B.017 een feestelijke bijeenkomst De docenten zullen dan een korte uitleg/informatie geven over de master Arbeidsrecht.


Blog: wezen gaat voor schijn, ook voor je Valentijn

14 februari is de dag van rode rozen en romantiek. Love in the air! Heel mooi allemaal, maar liefde en werk blijken helaas soms lastig te combineren. Wat als je een oogje hebt op een ondergeschikte, of op een medewerker van de concurrent? In zijn speciale Valentijnsblog gaat Barend Barentsen in op de spanning tussen privacy en gerechtvaardigde werkgeversbelangen.


Toogdag Onderzoekschool Rechten van de Mens op Campus Den Haag

Het Instituut voor Publiekrecht organiseert op 25 november a.s. het mensenrechtelijk ‘event of the year’, de toogdag van de landelijke onderzoekschool rechten van de mens. Het thema van de jaarlijkse onderzoeksdag is deze keer:  "Human Dignity and Human Rights: 65 years after the Universal Declaration".


Master Arbeidsrecht

Vanaf het collegejaar 2014/2015 (startend in september 2014) biedt de afdeling sociaal recht de master Arbeidsrecht aan.


12 december | Symposium ter ere van Tim Koopmans

Tim Koopmans was vanaf 1965 tot 1978 hoogleraar aan de Leidse rechtenfaculteit, enkele jaren als decaan. Hij heeft een grote wetenschappelijke staat van dienst op verschillende rechtsgebieden: arbeidsrecht, staatsrecht, het Europees recht en rechtsvergelijking. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid wil zijn bedragen aan de wetenschap gedenken.


Armin Cuyvers wint facultaire onderwijsprijs 2013

Dit jaar is Armin Cuyvers , verbonden aan het Europa Instituut, verkozen tot beste collegedocent van het jaar. Hij is hiermee de eerste Universitair Docent (UD) die deze prijs in de wacht sleept. De JSVO onderwijsprijs werd uitgereikt op 4 september tijdens de opening van het facultaire jaar , waarbij de jury met name wees op zijn brede kennis, het enthousiasme en de humor waarmee hij het Europese recht doceert, alsmede zijn openheid en beschikbaarheid naar studenten toe. 


Christa Tobler wint Europa prijs

De „ Neue Europäische Bewegung Schweiz (nebs)/Nouveau movement européen suisse (nomes)“ reikt ieder jaar de Europa prijs uit aan een persoon die zich in Zwitserland bezig houdt met de Europese integratie. De vereniging nomineert een aantal personen en laat dan haar leden en andere bezoekers van haar website de winner kiezen.