Leidse Studenten Nemen Deel aan NICLAS Summer School

Voor het tweede jaar op rij, werden vijf Leidse studenten geselecteerd om deel te nemen aan de New International Constitutional Law and Administrative Studies (NICLAS) summer school. Dit programma wordt gesponsord door de Europese Unie en draaide dit jaar rond het thema internationale migratie.

De summer school vond plaats van 4 tot 16 juli 2011 in het European University Institute (EUI) in Firenze. De Leidse NICLAS studenten werden begeleid door Dr. Jorrit Rijpma van het EU Recht departement en Dr. Freya Baetens van het Internationaal Publiekrecht departement.
Voor het tweede jaar op rij, werden vijf Leidse studenten geselecteerd om deel te nemen aan de New International Constitutional Law and Administrative Studies (NICLAS) summer school. Dit programma wordt gesponsord door de Europese Unie en draaide dit jaar rond het thema internationale migratie. De summer school vond plaats van 4 tot 16 juli 2011 in het European University Institute (EUI) in Firenze. De Leidse NICLAS studenten werden begeleid door Dr. Jorrit Rijpma van het EU Recht departement en Dr. Freya Baetens van het Internationaal Publiekrecht departement.

Na een competitieve selectieprocedure, werden Claire Achmad, Wiebke Asboe, Caroline Beverungen, Kelly Mackey en Christina Vasala-Kokkinaki van de LL.M. programma’s in Internationaal Publiekrecht en EU Recht (Adv. en Reg.) uitgekozen om de Universiteit Leiden te vertegenwoordigen in de 2011 editie van NICLAS. Gedurende vijf maanden, bereidden ze een case study voor over legale arbeidsmigratie in de Europese Unie, om dit dan tijdens de summer school aan hun medestudenten te presenteren. Een interessant en intensief lessenpakket bood studenten bovendien inzicht in actueel hoogst relevante onderwerpen zoals migratie en burgerschap, de externe dimensie van migratiecontrole en migratie vanuit het perspectief van mensenrechten, democratie en bestuur.

De focus van de 2012 editie van NICLAS zal liggen op het interdisciplinaire thema “Integratie door Recht” en zal plaatsvinden in Bratislava. Een ‘call for applications’ zal uitgestuurd worden naar alle LL.M. studenten in Internationaal Publiekrecht en EU Recht (Adv. en Reg.) in december 2011. Meer informatie is beschikbaar op de website van de ICL Summerschool en vragen zijn welkom op f.baetens@law.leidenuniv.nl.


Laatst Gewijzigd: 22-08-2011