Nieuws

Nieuwe studentensite

De Universiteit Leiden heeft een  nieuwe website voor studenten . De website is in de afgelopen periode grondig herzien: een meer eigentijdse ‘look & feel’ en korte, duidelijke informatie.


eLaw zoekt student-assistent

De afdeling e-Law - Centrum voor Recht en Digitale Technologie - is op zoek naar een student-assistent. De student-assistent gaat met ingang van 1 januari 2017 (of eerder indien mogelijk) ondersteunende taken uitvoeren voor de Advanced Master Law & Digital Technologies.


Moot Court zoekt student-assistent videotraining

Kun jij goed studenten motiveren? Heb je pleitervaring? Ben je een beetje handig met de camera? Voor het vak Moot Court Bachelor Rechtsgeleerdheid zoeken we belangstellende studenten voor de functie van student-assistent ten behoeve van de videotrainingen.


Find out more about the ILLP at our information evening!

Are you an international master’s student looking for a challenge? Do you want to know more about leadership and your personal leadership style? Visit our information evening on 1 November and find out whether the International Leiden Leadership Programme (ILLP) is something for you!


Informatie training leer studeren

Op zaterdag 17 december 2016 organiseren de studieverenigingen JFV Grotius en CoDe, in samenwerking met LLP, wederom de training Leer Studeren. De training wordt verzorgd door John Cliteur, oprichter van Purple Monkey Breinonderwijs en schrijver van de boeken Breinwijzer en Leer Leren.


Studeren in het buitenland tijdens je studie

Ben jij avontuurlijk ingesteld? Zin in een ervaring die impact heeft op de rest van je leven én op je loopbaan? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op vrijdag 25 november in het KOG en start jouw buitenlandavontuur! Je kunt je zo alvast verdiepen in de landen waar jij graag zou willen studeren en in gesprek gaan met Nederlandse en buitenlandse studenten die je zijn voorgegaan.


LLM behalen in Amerika? Kom naar de informatiebeurs

Op  dinsdag 1 november van 18.00- 21.00 uur  organiseert het Fulbright Center voor de tweede keer een informatiebeurs voor studenten en jonge juristen die, na het (minimaal) behalen van hun mastergraad in Nederland,  in de Verenigde Staten een LLM graad willen behalen.


Update verbouwing fietsenstalling

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de fietsenstalling. Dit om meer ruimte te creëren voor fietsen aan de voorzijde van het Kamerlingh Onnes gebouw. Om ruimte te houden voor fietsen zijn de werkzaamheden opgesplitst in twee delen. Ook zijn er tijdelijk parkeerplaatsen afgehuurd langs het water, die zijn ingericht als fietsenstalling. Vanzelfsprekend zal het overlast voor medewerkers, studenten en omwonenden tot een minimum beperkt worden.