Nieuws

Mr. Kartica van der Zon wint FJR-publicatieprijs

Op 26 november 2015 heeft mw. mr. Kartica van der Zon de FJR-publicatieprijs gewonnen voor haar artikel 'Potter zonder toverstaf verliest zijn magie – over de rechten van uit huis geplaatste kinderen'  in het Tijdschrift Pedagogiek, vol. 34, nr. 3 (2014).


Kinderrechtenmonitor 2015

In hoeverre worden de rechten van kinderen in Nederland gewaarborgd? Op 8 december presenteerde de  Kinderombudsman  de Kinderrechtenmonitor 2015. De afdeling Jeugdrecht  en het Instituut voor Immigratierecht  schreven in opdracht van de Kinderombudsman een adviesrapport voor de Kinderrechtenmonitor.


Rechter praat slechts acht en halve minuut met kind bij uithuisplaatsingsbeslissing

Als een rechter beslist om een kind uit huis te plaatsen is dat zeer ingrijpend. Kinderen hebben daarom het recht om gehoord te worden in dit soort zaken. Maar zo’n gesprek tussen kind en rechter duurt bij de rechtbank gemiddeld slechts acht en halve minuut. Bij het gerechtshof dertien minuten. Dit blijkt uit onderzoek van twee jeugdrechtjuristen aan de Universiteit Leiden.


Opening master Jeugdrecht - Een warm welkom!

Afgelopen maandag 31 augustus is de master Jeugdrecht voor de vierde lichting studenten feestelijk van start gegaan. Na hun eerste hoorcollege werden zij verwacht op de Sterrewacht, waar zij een lezing krijgen van mr. Michiel van Zutphen.


Onderwijsprijzen voor prof. Liefaard en mr. Uzman

Op woensdag 2 september opende de Faculteit der Rechtsgeleerdheid haar facultaire jaar met een openingscollege van prof. dr. Nico Schrijver, de uitreiking van de JSVO Onderwijsprijzen en natuurlijk de uitreiking van de propedeusebullen.


JSV Liberi: Studiereis naar Genève

Op 26 mei 2015 vertrok de studievereniging voor jeugdrecht, JSV Liberi, richting Genève voor een driedaagse studiereis. Na een voorspoedige vlucht arriveerde de groep in Genève en was het tijd voor de eerste activiteit: een tour door het VN Palais des Nations.