Anders studeren

In hun eerste jaar krijgen onze studenten minder onderwijs dan ze op school kregen. Meestal is ons onderwijs ingedeeld in colleges (grote groepen) en in werkgroepen (groepen van ongeveer 30 studenten). Verder is er het intensieve tutoraat (Leiden Law Practices).


Zelf studeren

Dat er minder les wordt gegeven dan op school, betekent beslist niet dat studenten dan ook meer ‘vrij’ hebben. De studie is gebaseerd op 40 uur werken per week. Er is dan ook veel zelfstudie ingepland. Het is niet verstandig als studenten meteen na college of werkgroep naar huis gaan; door zelfstudie in de faculteit is overleg tussen studenten mogelijk. Die onderlinge samenwerking blijkt heel belangrijk. Studenten bereiden samen de schriftelijke opdrachten voor en kunnen elkaar helpen en stimuleren.

Maatschappijstudie

Bovendien is de rechtenstudie een echte maatschappijstudie. Daarom is het belangrijk dat studenten zich onder de mensen begeven, zoals medestudenten, stages, lezingen door alumni, kantoorbezoeken, enz. En er zijn heel veel activiteiten van studieverenigingen bijvoorbeeld, waaraan studenten vooral moeten meedoen.

Laatst Gewijzigd: 08-05-2009